micha1520 (micha1520) wrote in peremogi,
micha1520
micha1520
peremogi

Что не позволено ватникам - можно змагарам!

Оригинал взят у micha1520 в Что не позволено ватникам - можно змагарам!
"Выкладчык Паўлавец — здраднік"

Акцыя, арганізаваная грамадскай арганізацыяй «Альтэрнатыва» на чале з Алегам Корбанам, пачалася ў 15.00 ля галоўнага корпуса БДУІР, дзе працуе выкладчыкам паліталогіі арыштаваны прарасійскі зясятак пікетоўцаў прыйшлі з расцяжкай «Выкладчык Паўлавец — здраднік». Удзельнікі скандавалі: «Ганьба фашыстам! Ганьба адэптам „Рускага свету“!».

Акция, организованная общественной организацией «альтернатива» на Чалея з Олег Корбан, началась в 15.00 у главного корпуса БГУИР, где работает преподавателем политологии арестован пророссийский зясятак пикетчиков пришли з растяжкой «Преподаватель Павловец - предатель». Участники скандировали: «Позор фашистам! Позор адептом "Русского мира"




— Мы хочам паказаць кіраўніцтву ўнівэрсітэта, што ёсць група беларусаў, якія выступаюць супраць так званых прарасійскіх публіцыстаў, — сказаў «Свабодзе» Алег Корбан. — Таксама хочам давесьці да рэктарата, што варта больш уважліва ставіцца да падбору кадраў. Людзі, якія называюць Беларусь «недадзяржавай», а беларусаў - «неданацыяй», не павінны мець акадэмічнай пляцоўкі для выказвання сваіх думак. Нашы актывісты гатовыя мірнымі спосабамі пікетаваць месцы, дзе жывуць і працуюць людзі кшталту Паўлаўца.

- Мы хотим показать руководству университета, что есть группа белорусов, выступающих против так называемых пророссийских публицистов, - сказал «Свободе» Олег Корбан. - Также хотим довести до ректората, что следует более внимательно относиться к подбору кадров. Люди, которые называют Беларусь «недадяржавай», а белорусов - «недонацией», не должны иметь академической площадки для выражения своих мыслей. Наши активисты готовы мирными способами пикетировать места, где живут и работают люди вроде Павловца.

Неўзабаве з будынка БДУІР выйшлі чацвёра маладых людзей, адзін з іх быў у камізэльцы з надпісам «добраахвотная дружына».

Яны пачалі наступаць на пікетоўцаў, завязаўся канфлікт. Да маладзёнаў далучыўся мужчына, які назваўся «выкладчыкам».

«Дружыннікі» выхапілі папяровую расцяжку з рук Корбана і пакамечылі яе.

— А ваш выкладчык нічога не парушае, калі распальвае міжнацыянальную нянавісць? — запытаў Корбан.

Студэнт Андрэй Карпіцкі меў на камізэльцы адмысловае пасведчанне «дружынніка». На пытанне карэспандэнта «Свабоды», якую структуру ён прадстаўляе і чаму нападае на пікет, адказаў:

Вскоре из здания БГУИР вышли четверо молодых людей, один из них был в жилете с надписью «добровольная дружина».

Они начали наступать на пикетчиков, завязался конфликт. К молодым присоединился мужчина, назвавшийся «преподавателем».

«Дружинники» выхватили бумажную растяжку из рук Корбана и пакамечыли ее.

- А ваш преподаватель ничего не нарушает, когда разжигает межнациональную ненависть? - Спросил Корбан.

Студент Андрей Карпицкий имел на жилете специальное удостоверение «дружинника». На вопрос корреспондента «Свободы», которую структуру он представляет и почему нападает на пикет, ответил:

— Дружына — гэта такое ахоўнае абʼяднанне ўніверсітэта. А гэтыя людзі хай не крычаць тут, хай сыходзяць…

Нечакана да канфлікту далучыўся прарэктар БДУІР па выхаваўчай працы Дзмітрый Кузняцоў. Ён паведаміў, што «Паўлавец не затрыманы, а проста не выходзіць на працу». Падрабязней пракаментаваць гэтае сцвярджэнне Кузняцоў адмовіўся. Тым часам супрацоўнікі ўніверсітэта выклікалі міліцыю.

- Дружина - это такое защитное объединение университета. А эти люди пусть не кричат ​​здесь, пусть уходят ...

Неожиданно к конфликту присоединился проректор БГУИР по воспитательной работе Дмитрий Кузнецов. Он сообщил, что «Павловец не задержан, а просто не выходить на работу». Подробнее прокомментировать это утверждение Кузнецов отказался. Тем временем сотрудники университета вызвали милицию.

Алег Корбан з паплечнікамі вырашылі сысці да прыезду праваахоўнікаў, каб пазбегнуць затрымання.

— Паўлавец быў класным выкладчыкам. Вельмі добра разбіраўся ў палітыцы, — кажа студэнт Павел, які назіраў за тузанінай, — адно шкада, няма ў нашай краіне свабоды слова.

— Ц-с-с, лухту кажаш, Паша! — перабіла хлопца аднагрупніца. — Свабода слова ў нас, канечне ж, ёсць.

Олег Корбан с соратниками решили уйти до приезда правоохранителей, чтобы избежать задержания.

- Павловец был классным преподавателем. Очень хорошо разбирался в политике, - говорит студент Павел, который наблюдал за дерганья, - одно жаль, нет в нашей стране свободы слова.

- Ц-с-с, чушь говоришь, Паша! - Перебила парня одногруппница. - Свобода слова у нас, конечно же, есть.

Tags: бульбоперамога
Subscribe

  • Круче людоедки Эллочки

    Есть люди, которые утверждают, что прогресса нет. Не верьте им! Прогресс есть, и он шагает по отдельным уголкам нашей планеты семимильными шагами.…

  • Манифест МАУРУ

    Две цитаты Я обычно с мауру не связывась в фб. Но тут докопался до меня с ссылкой укроинець по поводу адеського шовиниста Ткачёва. Конечно он меня…

  • А вот кому трошки брацкого народу?

    Новый украинский хит "Москва горит". pic.twitter.com/3veJR9TWSA— Сергей из Киева. (@SergUA63) October 21, 2021 И да: примерно…

promo peremogi август 19, 13:54 87
Buy for 400 tokens
На смерть Союза. Ну вот скажите, жалко или не жалко теперь, 30 лет спустя, что ГКЧП не смог спасти страну? А смог бы? А вот вы лично — 30 лет спустя — поменяли бы сторону баррикад, зная теперь, что дальше было? Страна была больна — не скажу, что смертельно, но элиты национальных окраин, все…
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 19 comments

  • Круче людоедки Эллочки

    Есть люди, которые утверждают, что прогресса нет. Не верьте им! Прогресс есть, и он шагает по отдельным уголкам нашей планеты семимильными шагами.…

  • Манифест МАУРУ

    Две цитаты Я обычно с мауру не связывась в фб. Но тут докопался до меня с ссылкой укроинець по поводу адеського шовиниста Ткачёва. Конечно он меня…

  • А вот кому трошки брацкого народу?

    Новый украинский хит "Москва горит". pic.twitter.com/3veJR9TWSA— Сергей из Киева. (@SergUA63) October 21, 2021 И да: примерно…